Change language

Fagpersoner kan henvise børn, der har brug for hjælp til at komme i gang med en fritidsaktivitet.

Med fagpersoner mener vi f.eks. inklusionspædagoger, sagsbehandlere, sundhedsplejersker, lærere, skolesocialrådgivere, boligsociale medarbejdere eller andre fagpersoner, der har kontakt med børn og deres familier.

Du skal udfylde en digital formular for at henvise et barn til FritidsGuiderne KBH. Du kan udfylde den digitale formular her. Du modtager en kvitteringsmail, når du har henvist barnet.

For at finde den bedste fritidsaktivitet til barnet er det vigtigt, at du udfylder hele formularen. Du kan med fordel gøre det i dialog med barn og forældre, så I får afdækket ønsker og behov.

Når du henviser et barn, skal du forholde dig til, hvilken brobygningsmetode det enkelte barn og familie har brug for. Din vurdering er en stor hjælp for os. Læs mere om vores brobygningsmetoder.

Vi forsøger altid at tage udgangspunkt i barnets ønske til aktivitet, men der kan være venteliste til nogle fritidsaktiviteter, ligesom det er meget forskelligt hvilke aktiviteter, der bliver udbudt i de forskellige bydele i København. Samtidig kan kontingentet variere fra forening til forening, hvilket også kan have betydning for, hvad vi kan hjælpe barnet i gang med. Derudover kan man begynde nogle fritidsaktiviteter hele året rundt, mens andre fritidsaktiviteter kun er åben for tilmelding én eller to gange årligt.

Det tager omkring fem minutter at udfylde den digitale formular, hvis du kender følgende:

Informationer om barnet (navn, køn, fødselsdato, adresse, postnummer, by)
Informationer om forælder/værge (navn, telefonnummer, e-mail)
Hvilket tilbud barnet og familien har brug for ift. at komme i gang med en fritidsaktivitet
Barnets ønsker til fritidsaktiviteter
Særlige forhold hos barnet og familien f.eks. økonomi

Foreningskatalog

Vi samarbejder med en lang række københavnske foreninger og kulturtilbud, som dagligt gør et stort stykke arbejde for børn og unge i udsatte boligområder. Du kan blive klogere på foreningslivet i København og finde hjælp i vores foreningskatalog, som du kan finde her.